[O2] Problem ze światłami drogowymi < długimi >

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • masch1
    Classic
    • 2009
    • 37

[O2] Problem ze światłami drogowymi < długimi >

Zamieszczone przez modrzew24
    Hehehe - winszuje wyboru. Jak poczytasz to forum to zobaczysz co następnie "poleci" w twojej Octavce Co do demontażu to śruba jest jeszcze w rączce - jest ona złożona z elementów. Musisz delikatnie podważyć plastik (najlepiej od góry). Jak wyjdzie ten kawałek to będziesz miał w głębi dojście do śruby . Pozdrawiam
    W rączce są chyba 2 śruby i jedna jest w za uchwytem do otwierania drzwi żeby się do niej dostać trzeba podważyć a następnie zdemontować element z głośnikiem i sterowaniem szyb (wersja z elektryką), przed zdjęciem boczka trzeba jeszcze zdemontować głośniczek bo potrafią się urwać (w drzwiach przednich). jak odkręcisz wszystkie śrubki (2 w rączce, 1 za klameczką i 7 torxów do dokoła boczka) to boczek Ci od dołu odejdzie wtedy trzeba go szarpnąć do góry (jest wciśnięty na wcisk). A co do rozpołowienia rączki to ja to robię dłutem (chodzi o to, że jest dość szerokie) od dołu rączki. Aby nic nie porysować przed podważeniem pod śrubokręt/dłuto podkładam kawałek szmatki.
  • mecholl
    L&K
    • 2008
    • 1006

[O2] Problem ze światłami drogowymi &lt; długimi &gt;

Hej.

Wymieniałem żarówki od świateł mijana H7. Po wymianie pojawił się problem ze światłami drogowymi H1 < długimi >, światła są ale ich nie ma tzn.jak włączam na stałe, nie ma i nie zapala się kontrolka na desce rozdzielczej ale jak chcę puścić tzw. długimi to wszystko działa i na desce rozdzielczej zapala się kontrolka. Gdzie popełniłem byka? Co jest nie tak?

Przyznaję szczerze,że nie użyłem szukajki bo jestem troszkę zalatany i nie mam czasu.
    Jeśli temat lub problem już był to przepraszam.
    Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
    Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

nie wiem czy maja oddzielne obwody czy nie ale moze jakies male spiecie spowodowales i padl bezpiecznik?
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

• mecholl
        L&K
        • 2008
        • 1006

Temat można uznać za zamknięty.
        Wszystko działa.

Komentarz

• Geralt
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 589

mecholl, co bylo przyczyna?
          pozdrawiam
          Adam W.

Komentarz

• mecholl
            L&K
            • 2008
            • 1006

Myślałem,że uda mi się uniknąć odpowiedzi ale skoro pytasz. Przyczyna była banalna, moje niedopatrzenie. Nie włączyłem świateł włącznikiem znajdującym się po lewej stronie kierownicy a bez tego światła drogowe nie dadzą się włączyć. Kurde, naprawdę aż wstyd ops:

Pozdrawiam

Komentarz

• cysterniarz
              RS
              • 2008
              • 1887
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

:lol mecholl zdaża się nawet najlepszym, ale trochę się pośmiałem :P

Komentarz

Pracuję...